Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad älgfärs med kantareller och rödvinssky

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Älgfärs smaksatt med västerbottensost. Jag tillsatte grädde i skyn för mildare smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färsen med ägg, riven ost och grädde. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek svampen och den hackade löken, krydda med salt och peppar.
  3. Lägg ut smördegen, forma färsen till en limpa och placera den på degen. Fördela svamp och lökblandningen runt limpan. Rulla ihop allt och pensla med äggula.
  4. Grädda i 180° i ca 45 min. Lägg gärna grönsaker på sidan av i formen.
  5. Rödvinssky: Fräs den hackade scharlottenlöken och den fin tärnade moroten i smör.
  6. Häll på rödvin och fond+vatten, reduceras till ungefär hälften. Red med maizena till lagom konsistens, sila skyn. Tillsätt ev grädde.
  7. Serveras med grönsaker och kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • solla43 3 augusti 2008

    Smakrikt och otroligt gott. En riktig festrätt

  • kakan9 25 oktober 2009

    Jättegod, alla tyckte om den som blev bjuden. Gjorde inte skyn utan tog lingonsylt till i stället..

  • Starlight-78 26 oktober 2009

    Det här blev väldigt gott, kommer definitivt göras igen. Och nästa gång ska jag göra mer av den goda såsen/skyn!

  • tezzie 29 november 2009

    Ska testa detta ikväll, spännande :)

  • anila 15 mars 2010

    Supergott!! :)

  • recoplay 21 januari 2011

    Supergott! Vill man skära ner lite på kolhydraterna tycker jag inte att potatisen behövdes. Jag använde färska champinjoner och kantareller på burk, och gjorde ett stort smördegspaket, så det blev lite som en paj istället. Såsen var också toppen!

  • ingemart 5 mars 2011

    Kanon men jag tog skogschampinjoner i stället för kantareller, ska prova med nötfärs nästa gång då jag inte är jägare.

  • callisen 12 januari 2013

    En favorit, har gjort detta många gånger, fortfarande jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.