Älgfärs smaksatt med västerbottensost. Jag tillsatte grädde i skyn för mildare smak.
Instruktioner
- Blanda färsen med ägg, riven ost och grädde.
Smaka av med salt och peppar.
- Stek svampen och den hackade löken, krydda med salt och peppar.
- Lägg ut smördegen, forma färsen till en limpa och placera den på degen. Fördela svamp och lökblandningen runt limpan. Rulla ihop allt och pensla med äggula.
- Grädda i 180° i ca 45 min.
Lägg gärna grönsaker på sidan av i formen.
- Rödvinssky:
Fräs den hackade scharlottenlöken och den fin tärnade moroten i smör.
- Häll på rödvin och fond+vatten, reduceras till ungefär hälften. Red med maizena till lagom konsistens, sila skyn. Tillsätt ev grädde.
- Serveras med grönsaker och kokt potatis.
Publicerat den
28 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smakrikt och otroligt gott. En riktig festrätt
Jättegod, alla tyckte om den som blev bjuden. Gjorde inte skyn utan tog lingonsylt till i stället..
Det här blev väldigt gott, kommer definitivt göras igen. Och nästa gång ska jag göra mer av den goda såsen/skyn!
Ska testa detta ikväll, spännande :)
Supergott!! :)
Supergott! Vill man skära ner lite på kolhydraterna tycker jag inte att potatisen behövdes. Jag använde färska champinjoner och kantareller på burk, och gjorde ett stort smördegspaket, så det blev lite som en paj istället. Såsen var också toppen!
Kanon men jag tog skogschampinjoner i stället för kantareller, ska prova med nötfärs nästa gång då jag inte är jägare.
En favorit, har gjort detta många gånger, fortfarande jättegott!