Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad älgfilé med murkelsås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Supergott och superenkelt!! Om du inte har tillgång till älgfilé går det bra att ta oxfilé istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn filén runt om i het stekpanna. Krydda. Efterstek i 200° i ugn i 20-30 minuter.
  2. Rulla ut smördegen och lägg i älgfilén. Limma ihop fogarna med uppvispat ägg. Pensla resten av smördegen och stek i 225-250° tills smördegen blivit frasig och fått färg.
  3. Såsen: Skölj murklorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Hacka i mindre bitar och fräs dem i stekpanna. Vispa ur stekskyn ur stekpannan och blanda den med grädde i en kastrull. Låt koka upp. Smaka av med viltfond, soja och ev salt och peppar. Ha i murklorna och låt puttra en stund.
  4. Servera med potatisgratäng eller hasselbackspotatis.
  5. Fler av min recept hittar ni på min blog: http://cayennesrecept.blogspot.com/

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.