Supergott och superenkelt!!
Om du inte har tillgång till älgfilé går det bra att ta oxfilé istället.
Instruktioner
- Bryn filén runt om i het stekpanna. Krydda. Efterstek i 200° i ugn i 20-30 minuter.
- Rulla ut smördegen och lägg i älgfilén. Limma ihop fogarna med uppvispat ägg. Pensla resten av smördegen och stek i 225-250° tills smördegen blivit frasig och fått färg.
- Såsen:
Skölj murklorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Hacka i mindre bitar och fräs dem i stekpanna.
Vispa ur stekskyn ur stekpannan och blanda den med grädde i en kastrull. Låt koka upp. Smaka av med viltfond, soja och ev salt och peppar. Ha i murklorna och låt puttra en stund.
- Servera med potatisgratäng eller hasselbackspotatis.
- Fler av min recept hittar ni på min blog:
http://cayennesrecept.blogspot.com/
Publicerat den
4 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar