Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad biff

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

När vi ska fira något så har denna rätt blivit en favorit som vi gärna gör. Den duger lika bra till födelsedag som till förlovningsmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att bryna biffarna i en stekpanna så de får en stekyta. Salta och peppra köttet. Lägg åt sidan och låt svalna något. Rulla ut smördegen och skär den i 4 lika stora delar. Lägg en bit ost, 2 soltorkade tomater och 2-3 basilika blad på varje ruta av degen. Lägg en biff på varje "hög" och nyp ihop degen som ett knyte runt allt i hop. Lägg knytena med skarven ner i en smord ugnsform. Pensla ovansidan med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Stek knytena i ugn, 200 - 225 grader i ca 25 - 30 min till smördegen fått fin färg.
  2. Gott till är klytfpotatis som med fördel steks i ugnen samtidigt med knytena. Servera med t.ex. Béarnaisesås och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.