- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
När vi ska fira något så har denna rätt blivit en favorit som vi gärna gör. Den duger lika bra till födelsedag som till förlovningsmiddag.
Instruktioner
- Börja med att bryna biffarna i en stekpanna så de får en stekyta. Salta och peppra köttet. Lägg åt sidan och låt svalna något.
Rulla ut smördegen och skär den i 4 lika stora delar.
Lägg en bit ost, 2 soltorkade tomater och 2-3 basilika blad på varje ruta av degen.
Lägg en biff på varje "hög" och nyp ihop degen som ett knyte runt allt i hop.
Lägg knytena med skarven ner i en smord ugnsform.
Pensla ovansidan med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
Stek knytena i ugn, 200 - 225 grader i ca 25 - 30 min till smördegen fått fin färg.
- Gott till är klytfpotatis som med fördel steks i ugnen samtidigt med knytena.
Servera med t.ex. Béarnaisesås och en grönsallad.
Publicerat den
9 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar