En rätt för dem som tycker om frasig smördeg. Här fylls smördegen med biff, champinjoner, lök och bacon eller rökt skinka.
Instruktioner
- Rumstemperera köttet. Värm ugnen till 200 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
- Smält matfettet i en stor fettsnål stekpanna. Bryn hastigt lövbiffarna på båda sidor. Ta upp dem ur stekpannan och håll dem varma.
- Skala och finhacka löken. Strimla baconskivorna och fräs strimlorna tillsammans med löken i stekpannan. Ansa och finhacka champinjonerna och rör ner dem i baconblandningen. Låt fräsa ytterligare 2 minuter. Ta bort stekpannan från värmen.
- Kavla ut smördegen till kvadratiska plattor. Lägg en lövbiff på varje platta. Bred kycklingleverpastej på köttet och skeda över champinjon-, lök och baconblandningen. Vik ihop smördegen över fyllningen och knip ihop skarvarna.
- Lägg paketen på plåten och grädda i ugnen, 30-40 minuter.
- Förbered: Gör iordning smördegspaketen en dag i förväg och förvara dem på en plåt i kylskåpet. Ta ut plåten och låt den stå en stund i rumstemperatur. Grädda sedan enligt anvisningen ovan.
Publicerat den
2 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar