Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad biff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rätt för dem som tycker om frasig smördeg. Här fylls smördegen med biff, champinjoner, lök och bacon eller rökt skinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rumstemperera köttet. Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  2. Smält matfettet i en stor fettsnål stekpanna. Bryn hastigt lövbiffarna på båda sidor. Ta upp dem ur stekpannan och håll dem varma.
  3. Skala och finhacka löken. Strimla baconskivorna och fräs strimlorna tillsammans med löken i stekpannan. Ansa och finhacka champinjonerna och rör ner dem i baconblandningen. Låt fräsa ytterligare 2 minuter. Ta bort stekpannan från värmen.
  4. Kavla ut smördegen till kvadratiska plattor. Lägg en lövbiff på varje platta. Bred kycklingleverpastej på köttet och skeda över champinjon-, lök och baconblandningen. Vik ihop smördegen över fyllningen och knip ihop skarvarna.
  5. Lägg paketen på plåten och grädda i ugnen, 30-40 minuter.
  6. Förbered: Gör iordning smördegspaketen en dag i förväg och förvara dem på en plåt i kylskåpet. Ta ut plåten och låt den stå en stund i rumstemperatur. Grädda sedan enligt anvisningen ovan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.