Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad färskpotatis med örtolja

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Går att förbereda dagen innan. Har serverat denna till buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda créme fraiche med de hackade örtkryddorna, tillsätt salt och peppar.
  2. Koka potatisen, skala den medans den är varm och skiva den. Blanda potatis och örtcréme fraichen. Koka kålbladen mjuka i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl på en handduk och skär bort den grova mittsträngen.
  3. Rulla ut smördegen på en plåt. Lägg kålbladen på mitten, inte ända ut till kanten. Lägg potatisen i en hög mitt på kålbladen. Vik ihop smördegen så kanterna ligger omlott. Fäst ev. med uppvispad äggvita. Vänd paketet försiktigt så skarven kommer nedåt på plåten. Hit kan förberedas!
  4. Sätt ugnen på 225°. Om pirogen är gjord dagen före skall den rumstempereras innan gräddning.
  5. Pensla ovansidan med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 15-20 min tills smördegen är gyllenbrun och frasig.
  6. Under tiden blandas samtliga ingredienser till örtoljan.
  7. Häll örtoljan över det varma smördegspaketet strax före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • matmammansfavoriter 24 januari 2011

    Den här rätten är komponerad av krögaren Erwin Lauterbach, på restaurang Saison i Köpenhamn. Den publicerades i mitten av 80 talet. Det är en JÄTTEGOD rätt, rekommenderas!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.