Går att förbereda dagen innan. Har serverat denna till buffé.
Instruktioner
- Blanda créme fraiche med de hackade örtkryddorna, tillsätt salt och peppar.
- Koka potatisen, skala den medans den är varm och skiva den. Blanda potatis och örtcréme fraichen. Koka kålbladen mjuka i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl på en handduk och skär bort den grova mittsträngen.
- Rulla ut smördegen på en plåt. Lägg kålbladen på mitten, inte ända ut till kanten. Lägg potatisen i en hög mitt på kålbladen. Vik ihop smördegen så kanterna ligger omlott. Fäst ev. med uppvispad äggvita. Vänd paketet försiktigt så skarven kommer nedåt på plåten. Hit kan förberedas!
- Sätt ugnen på 225°. Om pirogen är gjord dagen före skall den rumstempereras innan gräddning.
- Pensla ovansidan med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 15-20 min tills smördegen är gyllenbrun och frasig.
- Under tiden blandas samtliga ingredienser till örtoljan.
- Häll örtoljan över det varma smördegspaketet strax före servering.
Publicerat den
17 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här rätten är komponerad av krögaren Erwin Lauterbach, på restaurang Saison i Köpenhamn. Den publicerades i mitten av 80 talet. Det är en JÄTTEGOD rätt, rekommenderas!!