Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad kyckling med ost på 15 min

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Förra veckan så var jag och åt på en fin italiensk restaurang med familjen. Där åt jag en otroligt god smördegsinbakad kyckling med ost. Vågade inte fråga om receptet så jag testade att göra några lika dana till min kompis fest och de blev otroligt lyckade. Enkelt var det och det tog inte så lång tid heller. Servera gärna med potatisgratäng och en god sås.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Rensa först bort skinnet och benen från kycklingen. Rulla sedan ut smördegen på en ren yta med pappret kvar under (det fastnar inte på bordet då). Dela varje smördeg i 8 lika stora bitar. Fördela kycklingen jämt över smördegsbitarna. Fördela även osten och lägg jämt över alla kycklingbitar. Vik ihop alla bitar så det blir små piroger/knyten. Lägg dem på bakplåtspapper i en plåt och låt dem gräddas i ugnen i ca 15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.