Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad mortadella

 
Skriv ut

Gott och otroligt enkelt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ut smördegen för att tina.
  2. Skala och skär löken i klyftor, dela ost och stjälkselleri i mindre bitar. Dra av skinnet av korven och skär den i 2 cm tjocka strimlor.
  3. Lägg sedan strimlorna i en skål. Tillsätt salt, peppar, persilja, 1 uppvispat ägg, lök, stjälk selleri och ost. Rör om väl och låt det hela stå i ca 10 min.
  4. Kavla ut smördegen.
  5. Fördela blandningen över ena halvan. Pensla kanterna med uppvisat ägg och vik ihop. Pensla ägg på paketen. Skär några fina snitt i degen så att ångan kan komma ut.
  6. Grädda i 210°C ca 25 minuter.
  7. Serveringsförslag: Kokt potatis och tsatsiki.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.