Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad mozarellaost.

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fick detta recept på förrätt av min syster när jag skulle bjuda på italiensk afton. Succe direkt. Alla ville ha receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta en smärdegsplatta och kavla ut den lite. Skär till en fyrkant. Halvera en mozarellaost, så den inte blir så tjock. Lägg ett basilikablad på osthalvan. Linda en skiva parmaskinka runt ost och basilikan. Läggs på smördegsrutan. Vik ihop till en trekant. Kläm åt ordentligt i skarvarna, så inte osten kan rinna ut när den smälter.
  2. Pensla med uppvispat ägg, och gratinera i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter.
  3. Garnera gärna med lite Pomodoro (färdig burk med tomatsås med kryddor) och ett basilikablad mitt i såsen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nonja 28 januari 2009

    LÅTER SPÄNNANDE OCH GOTT SKA PROVA SONIA

  • ullisw 14 januari 2012

    Dom här gjorde vi på nyårsafton som förrätt och dom va så goda. En klar favorit! Kommer göra dom igen å igen... :o)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.