- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
En förrätt som ser mer avancerad ut än vad det egentligen är, och som passar perfekt att använda överbliven kokt potatis till.
Instruktioner
- Ugn: 220 grader, eller 200 grader i varmluftsugn.
- Följ anvisningen på smördegs-förpackningen och låt den vila i ca 10 minuter i rumsvärme.
Skala och skiva den kokta potatisen.
Hacka rödlöken.
- Skär smördegen i 4 avlånga bitar, så breda som hela plattan tillåter.
Pensla kanterna med uppvispat ägg, eller kallt vatten, innan potatisen och osten läggs på den ena halvan av bitarna med smördeg.
- Ta så mycket ost som du vill, och som ryms ovanpå potatisen, men lämna tomt ut mot kanterna.
Vik över den tomma halvan deg, och nyp igen till ett paket med fingrarna.
- Pensla ovanpå med ägg eller vatten, och strö på lite ost som dekoration.
Grädda paketen på galler med smörpapper i ca 15-20 minuter beroende på ugnen.
- Lägg upp tillbehören (stenbitsrom, lök och gräddfil) på en tallrik, och servera till smördegspaketet.
Publicerat den
1 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar