Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad potatis med Västerbottensost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En förrätt som ser mer avancerad ut än vad det egentligen är, och som passar perfekt att använda överbliven kokt potatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 220 grader, eller 200 grader i varmluftsugn.
  2. Följ anvisningen på smördegs-förpackningen och låt den vila i ca 10 minuter i rumsvärme. Skala och skiva den kokta potatisen. Hacka rödlöken.
  3. Skär smördegen i 4 avlånga bitar, så breda som hela plattan tillåter. Pensla kanterna med uppvispat ägg, eller kallt vatten, innan potatisen och osten läggs på den ena halvan av bitarna med smördeg.
  4. Ta så mycket ost som du vill, och som ryms ovanpå potatisen, men lämna tomt ut mot kanterna. Vik över den tomma halvan deg, och nyp igen till ett paket med fingrarna.
  5. Pensla ovanpå med ägg eller vatten, och strö på lite ost som dekoration. Grädda paketen på galler med smörpapper i ca 15-20 minuter beroende på ugnen.
  6. Lägg upp tillbehören (stenbitsrom, lök och gräddfil) på en tallrik, och servera till smördegspaketet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.