Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad Västerbottensost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När man skär upp ostpaketet och den krämiga osten rinner ut lite, så doftar det verkligen gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kavla ut smördegen 2-3 mm tjock och ta ut rundlar, ca 12 cm i diameter.
  2. Smula sönder och mosa osten lätt och forma till 4 bollar. Lägg 1 boll på ena halvan av varje smördegsrundel. Pensla lätt med lite uppvispad äggula runt kanterna och vik över den andra halvan. Tryck ihop kanterna väl med en gaffel. Lägg paketen på plåt med bakplåtspapper. Pensla hela paketet med uppvispad äggula och grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter i 250 grader.
  3. Lägg ostpaketen på varma tallrikar och servera genast, gärna med en stjälk bladselleri till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Glitterfia 1 oktober 2008

    Oj, detta verkar supergott men ska den serveras som förrätt eller efterrätt? Mvh Glitterfia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.