Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsknyten med äppelfyllning

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Med smördeg i frysen trollar du fram en söt läckerbit i ett nafs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smördegsplattorna bredvid varandra för att tina, sätt ugnen på 200 grader. Täck en plåt med bakpapper.
  2. Pressa citronen. Skär äpplena i fjärdedelar, kärna ur, skala och skär dem diagonalt i tunna skivor. Lägg dem i en skål, droppa över citronsaft. Tillsätt kanel och socker och blanda.
  3. Dela ägget. Skär smördegsplattorna på hälften så att de blir kvadratiska. Lägg äppelskivorna mitt på degplattorna. Vispa upp äggvitan, pensla den över degkanterna. Vik ihop degen över äppelbitarna, tryck ihop kanterna ordentligt.
  4. Rör ihop äggulan med mjölken i en liten skål. Lägg smördegsknytena på en plåt, pensla dem med ägg och mjölk blandningen. Grädda dem gyllenbruna ca 20 minuter.
  5. Strö över florsocker och servera dem varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.