- Serverar: 6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Små läckra bakelser, snabbt gjorda och ser snygga ut.
Instruktioner
- Gör så här:
Blanda florsocker, skal och saft från citron och lime med äggen i en tjockbottnad kastrull. Sjud upp och rör till curden tjocknat men låt den inte börja koka.
- Ta snabbt kastrullen från värmen och rör ner smörkuberna och rör till smöret smält och det hela har blivit en god kräm.
- Lägg över i burk och förvara i kylskåp. Håller upp till en månad i kylskåp.
- Gör smördegsplattor i lagom stora storlekar. Jag brukar dela på en platta till hälften. Grädda enligt paketet. Låt dem svalna.
- Klyv kuddarna, bred lemoncurd och vispad grädde på underdelarna, lägg på överdelen. Använd en tesil och pudra florsocker över.
- Lemoncurden kan även användas mellan tårtor och även med fördel istället för marmelad på den rostade mackan eller skorpan. Serveras med te.
- Real English style!
Publicerat den
25 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar