Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegskuddar med lemon curd och grädde

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Små läckra bakelser, snabbt gjorda och ser snygga ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Blanda florsocker, skal och saft från citron och lime med äggen i en tjockbottnad kastrull. Sjud upp och rör till curden tjocknat men låt den inte börja koka.
  2. Ta snabbt kastrullen från värmen och rör ner smörkuberna och rör till smöret smält och det hela har blivit en god kräm.
  3. Lägg över i burk och förvara i kylskåp. Håller upp till en månad i kylskåp.
  4. Gör smördegsplattor i lagom stora storlekar. Jag brukar dela på en platta till hälften. Grädda enligt paketet. Låt dem svalna.
  5. Klyv kuddarna, bred lemoncurd och vispad grädde på underdelarna, lägg på överdelen. Använd en tesil och pudra florsocker över.
  6. Lemoncurden kan även användas mellan tårtor och även med fördel istället för marmelad på den rostade mackan eller skorpan. Serveras med te.
  7. Real English style!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.