Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegspaket med potatissallad.

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Spännande paket som förbereds innan och bakas färdigt i ugnen när gästerna kommit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen och låt svalna. Skär i lagom stora bitar. Hacka rödlöken, strimla salladslök och sockerärtor. Blanda samtliga ingredienser till potatissalladen. Smaka av med Italiensk salladskrydda och svartpeppar.
  2. Lägg ut smördegen på mjölat matbord. Kavla ut den något och dela så att det blir fyra plattor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt innan du lägger en portion potatissallad i mitten på varje platta. Vik upp hörnen och tryck ihop degen så gott det går. Det gör inget om inte degen täcker helt och hållet. Hit kan förberedas. Ställ in i kylen i väntan på gästerna.
  3. Pensla med uppvispat ägg och grädda dem i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter tills paketen fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Bumbis 26 mars 2011

    Detta är säkert jättegott men hur merar du. Görs det färdigt i ugnen och sedan värms upp på grillen eller? I beskrivningen står inget om grill.

  • pihal 26 mars 2011

    Hej på er! Till er alla som undrar samma sak. Man följer receptet fram till hit kan förberedas, välj sen om du vill tillaga paketen på grillen eller i ugnen. Lycka till

  • pihal 9 april 2011

    Hej igen. I ursprungsreceptet kunde man välja om man ville laga den här rätten i grill eller ugn. När jag skrev in det hade jag inte provat att laga den i grill, det har jag gjort nu och det blev inte bra, däremot blir den jättegod i ugnen. Jag har därför redigerat receptet till bara ugnstillagning. Mvh pia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.