Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegspirog med spenat

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkelt att göra och det är gott också! Jag köper fryst stuvad spenat för smidighetens skull men gör gärna din egen spenatstuvning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta lite smör i en kastrull, och lägg i spenaten, låt den tina upp. Blanda grädde/mjölk och mjöl och häll i spenaten. Låt koka upp under omrörning. Se till så att spenaten blir lagom tjock, den får inte vara rinnig.
  2. Gör fyrkanter av smördegen, så stora som du vill ha dom, jag brukar göra 10x10cm ev. lite större. Lägg en klick spenat på smördegs fyrkanten och vik över den ena kanten så de blir en triangel, sen tar du en gaffel och "nyper" till kanterna.
  3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper & grädda i mitten av ugnen på 200 grader tills dom blivit gyllenbruna, ca 15-20 min. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.