Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegspiroger med kyckling

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Lätta att göra och funka bra att frysa och sedan ta fram. Kanon till picnic och utflykter eller varför inte en snabb fika när man har bråttom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen och stek med kryddor eller använd strimlad kyckling eller kött från grillad kyckling.
  2. Tillsätt strimlad purjolök som får steka med tills den mjuknat. Låt svalna och blanda med kokt ris, creme fraiche och riven ost.
  3. Rulla ut smördegen och skär i rektanglar. Fördela lite fyllning på ena sidan och vik över den andra till kvadrater. Pressa samman kanterna med en gaffel.
  4. Lägg över dem på bakpappersklädd plåt. Nagga väl och pensla dem med ägg.
  5. Grädda i 225°C, 18-20 min tills de har fått fin färg och ser frasiga ut.
  6. Pirogerna går utmärkt att frysa och ta upp till picknick eller värma dem lätt till t ex mellanmål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.