Lätta att göra och funka bra att frysa och sedan ta fram. Kanon till picnic och utflykter eller varför inte en snabb fika när man har bråttom.
Instruktioner
- Strimla kycklingen och stek med kryddor eller
använd strimlad kyckling eller kött från grillad kyckling.
- Tillsätt strimlad purjolök som får steka med tills
den mjuknat. Låt svalna och blanda med kokt ris,
creme fraiche och riven ost.
- Rulla ut smördegen och skär i rektanglar. Fördela
lite fyllning på ena sidan och vik över den andra till
kvadrater. Pressa samman kanterna med en gaffel.
- Lägg över dem på bakpappersklädd plåt. Nagga väl och pensla dem med ägg.
- Grädda i 225°C, 18-20 min tills de har fått fin färg och ser frasiga ut.
- Pirogerna går utmärkt att frysa och ta upp till picknick eller värma dem lätt till t ex mellanmål.
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar