Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegspiroger till soppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Goda smördegspiroger som passar till soppor eller som vickningsrätt med en grönsallad till.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader, hårdkoka 2 ägg och tina smördegsplattorna. Skala och finhacka löken, fräs den mjuk i smör utan att den tar färg. Smaksätt med sambal oelek och salt, låt svalna. Skala och hacka de kokta äggen. Blanda löken med persilja, ägg och riven ost. Kavla ut smördegsplattorna till dubbel längd. Ta ut 4 rundlar, ca 8 cm i diameter, ur varje platta. Pensla uppvispat ägg runt kanterna på varje rundel och lägg på en sked fyllning. Vik över degen och tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en bakplåt och pensla dem med ägg. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.