Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsplattor med fetaost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Mycket goda smördegsplattor med fetaost. Jag brukar använda alla 10 st! Det går hur bra som helst att äta dom till lunch eller middag nästa dag. Fetaosten köper jag i en utlänsk livsmedelsaffär (röd burk)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina smördegsplattorna Visspa äggen lätt i en bunke. Smula ner fetaosten i bunken och blanda så att det inte finns nån stor klump fetaost.
  2. Sprid ur smördegsplattorna på bakpapper eller plåt. Tänk på att alla ska få plats på plåten. Lägg sedan på 1-2 msk fetaoströra i mitten på smördegsplattorna, sprid ut försiktigt i mitten och vik ihop till triangelform. Se till att kanterna är ihopvikta så att dom inte öppnar sig i ugnen. Jag brukar platta till kanterna med en gaffel.
  3. Medans du penslar plattorna, sätt på ugnen i 200 grader. Grädda i 20 - 25 min. De ska få en fin gyllenbrun färg.
  4. Servera gärna med tabolueh, mycket gott!!!!!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Saris81 19 februari 2011

    Detta e deffenitivt en stoor favorit! Såå gott o så löjligt lätt o snabbt!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.