Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegspuffar med svampstuvning

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Läckra smördegspuffar som kan av njutas i olika storlekar beroende på om de ska ätas som snittar, förrätt eller varmrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Receptet är beräknat på 6 bitar som kan serveras som förrätt till 6 personer eller varmrätt till ca 3. Förrätt/snittar görs med mindre bitar smördeg, det är bara att prova sig fram!
  2. Rensa eventuellt svampen, skär i mindre bitar. Tina smördegen, dela den i 6 bitar om den inte redan är delad.
  3. Vik in knappt en cm från varje sida och tryck till ordentligt så bitarna får en vikt kant. Grädda gyllenbruna och puffiga enligt anvisning på förpackningen.
  4. Smält smöret och stek svampen. Pudra över mjölet och blanda det ordentligt med smöret. Tillsätt mjölken lite i taget under konstant omrörning.
  5. Koka upp så stuvningen tjocknar, red ev av med mer mjöl utrört i lite mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  6. Knacka hål på smördegspuffarna och fördela stuvningen i dem, servera omedelbart.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • EmbraceDeath 22 november 2012

    Jättegod! Jag gjorde bort mig och kryddade lite för mycket, men det var häftigt, och kan verkligen vara gott om man inte gör min miss. Simpelt att göra, också!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.