Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsrullar!

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Lätt, smidigt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs löken och färsen i margarin och krydda starkt. Häll på sojan och grädden och låt allt puttra i ca 4-5 min. utan lock så att vätskan ångar av sig. Låt svalna en stund.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen och strö lite ost över. Skeda upp köttfärsen men lämna 3-4 cm tomt längs ena långsidan.
  3. Pensla långsidan med ägg och rulla ihop ganska löst från andra långsidan. Pensla hela rullen med ägg. Skär 10 bitar och ställ dem ganska glest i en smord ugnsfast form. Strö rikligt med ost över och emellan.
  4. Gratinera strax under mitten av ugnen tills smördegen fått fin färg. 20-22 min. Servera med sallad.
  5. Lycka till / Annica

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.