Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsrullar med choklad

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Otroligt lättbakade kakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rulla ut smördegen på en bänk eller ett bakbord. Bred på ett lager nutella. Strö över hasselnötter. Rulla från båda långsidorna mot mitten till en fast rulle så att du får kringelliknade kakor när du skär rullen i ca 2 cm breda bitar.
  2. Lägg rullen invirad i smörpapper eller folie i frysen i ca 1 timme så går det lättare att skära.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  4. Lägg kakorna på plåten och grädda dem mitt i ugnen 10-15 minuter tills de får fin färg. Låt dem kallna och servera dem nygräddade medan de har sin knaprighet kvar. Eller värm upp dem i ugnen när de ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.