Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsrutor med vaniljkräm

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Dessa spröda läckerheter är fyllda med vaniljkräm och garnerade med bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina smördegsplattorna. Sätt ugnen på 200 grader. Halvera tre av smördegsplattorna och skär den fjärde i 24 lika stora strimlor.
  2. Vispa ihop ägget med 1 msk vatten. Pensla degkvadraterna med ägget och lägg på strimlorna som kant på varje kvadrat. Tryck till så att kanterna verkligen klistras fast av ägget.
  3. Spola av en bakplåt med kallt vatten och lägg på smördegsplattorna. Stick hål i botten på plattorna med en gaffel. Ställ in plåten i ugnen och baka i 12-15 minuter. Låt dem sedan svalna.
  4. Blanda färskosten med socker, citron och vaniljyoughurt. Vispa grädden hårt och blanda ner den i färskostblandningen. Skölj och ansa jordgubbarna. Lägg sex jordgubbar åt sidan till garnering och kör de andra jordgubbarna tillsammans med florsockret i matberedaren till en puré.
  5. Fyll smördegsformarna med vaniljkrämen. Vaniljkrämen måste vara väldigt fast så att den inte flyter ur sin smördegsform när den gräddas. Om vaniljkrämen är för lös så kan du blanda i mer färskost. Droppa på chokladsåsen och dra ut ett mönster med en gaffel. Lägg upp bakelserna på en tallrik tillsammans med jordgubbspurén och garnera med jordgubbar och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.