Dessa spröda läckerheter är fyllda med vaniljkräm och garnerade med bär.
Instruktioner
- Tina smördegsplattorna. Sätt ugnen på 200 grader. Halvera tre av smördegsplattorna och skär den fjärde i 24 lika stora strimlor.
- Vispa ihop ägget med 1 msk vatten. Pensla degkvadraterna med ägget och lägg på strimlorna som kant på varje kvadrat. Tryck till så att kanterna verkligen klistras fast av ägget.
- Spola av en bakplåt med kallt vatten och lägg på smördegsplattorna. Stick hål i botten på plattorna med en gaffel. Ställ in plåten i ugnen och baka i 12-15 minuter. Låt dem sedan svalna.
- Blanda färskosten med socker, citron och vaniljyoughurt. Vispa grädden hårt och blanda ner den i färskostblandningen. Skölj och ansa jordgubbarna. Lägg sex jordgubbar åt sidan till garnering och kör de andra jordgubbarna tillsammans med florsockret i matberedaren till en puré.
- Fyll smördegsformarna med vaniljkrämen. Vaniljkrämen måste vara väldigt fast så att den inte flyter ur sin smördegsform när den gräddas. Om vaniljkrämen är för lös så kan du blanda i mer färskost. Droppa på chokladsåsen och dra ut ett mönster med en gaffel. Lägg upp bakelserna på en tallrik tillsammans med jordgubbspurén och garnera med jordgubbar och citronmeliss.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar