Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegstårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Tårtor kan man göra av många olika saker, har du testat smördeg? Snabbt går det, gott blir det och du gör alla som inte tål ägg lyckliga också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered först dekorationen. Rita ett hjärta på ett bakplåtspapper och fyll det med ett tjockt lager nutella. Ta fram de styckfrysta hallonen, välj ut de finaste och sätt fast dem i nutellan så att hjärtat blir riktigt snyggt. Fyll ut med lite mer nutella längst kanterna om du tycker det behövs. Sätt in i frysen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Rulla ut en smördeg, lägg en stor sockerkaksform ovanpå (smördegen krymper när den gräddas) och skär efter kanten. Ta bort smördegen runtomkring. Nagga cirkeln med en gaffel. Lyft den med hela papperet kvar under och stoppa in i ugnen. Grädda i ca 15 minuter. Se upp så ytan inte blir bränd- det går fort. Upprepa så du får 3 fina bottnar.
  4. Blanda sockret i grädden innan du vispar så blir grädden fastare. Ta ut hallonen ur frysen, häll dem i en fryspåse och banka på dem så de går sönder. Häll dem i en mixer tillsammans med florsockret. Kör mixern tills du får en jämn och fin kräm.
  5. Platta till de värsta buktningarna i bottnarna och lägg dem på köksbänken. Bred nutella på baksidan av en botten. Bred rikligt med grädde på ovansidan av en annan botten. Lägg den på ett tårtfat. Lägg en tom botten ovanpå så rakt som det går, häll över hallonkrämen.
  6. Lägg nutellalocket ovanpå och ta fram dekorationen ur frysen. Dra bort papperet under och placera hjärtat på tårtan.
  7. Servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Saris81 19 februari 2011

    WOW vad spännande!! Jag gillar inte sockerkaka, så detta kommer bli SÅÅ himla kul att prova nu, och förhoppningsvis få glänsa lite med inför familjen när jag blir 30 nu i mars(dom har garanterat inte testat detta själva) Jag återkommer o betygsätter efter jag testat, men nu får du deffenitivt TUMMEN UPP111

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.