Denna läckra tårta med glaserade persikor och jordgubbar och fluffig kräm på smördegsbotten är väldigt enkel att göra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegen på ett lätt mjölat bakbord. Klä en grund form med avtagbar botten, ca 25 cm i diameter, med degen. Skär bort kanten och nagga bottnen med en gaffel. Ställ pajbottnen kallt 30 minuter. Grädda cirka 15 minuter eller efter paketets anvisning. Låt svalna i formen.
- Vispa färskost, florsocker, vaniljpulver och citronskal till en jämn och luftig kräm. Har du inget vaniljpulver hemma kan du byta ut 1 msk av florsockret mot vaniljsocker.
- Låt persikorna rinna av och spara 2 msk av juicen. Värm aprikosmarmeladen med persikojuicen i en liten kastrull, rör om hela tiden, tills marmeladen har smält. Sila marmeladen och låt den svalna något.
- Ta upp smördegsbottnen ur formen och bred färskosten över.
- Varva persikor och jordgubbar ovanpå krämen. Pensla med marmeladen och kyl i minst 30 minuter.
- Man kan använda björnbärsmarmelad istället för aprikosmarmelad och hela blåbär istället för jordgubbar.
Publicerat den
14 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar