- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jag säger bara Mmmmmmmmmmmmmmmm!
Instruktioner
- Lägg utklippt smörgås papper i bottnarna på en non-stick- muffinsform med 12 hål.
Skär ut 12 st 5 cm stora cirklar i smördegen (använd gärna ett glas som är 5 cm i diameter som mall).
Skär sedan 12 remsor.
Kavla remsorna till ca halva tjockleken.
Lägg ner cirklarna i botten på varje hål och sätt sedan i lagom långa remsor runt sidorna på hålen.
Tryck till så att bottnen och remsorna sitter ihop.
Pricka bottnarna och ställ i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smält chokladen över vattenbad, lyft ur när chokladen smält och blanda sedan i grädden.
- Vispa socker och äggulorna pösigt och blanda sedan ner i chokladsmeten.
- Ta nu fram pajskalen, lägg en tesked kolasås i varje form och lägg sedan chokladsmet i formarna.
Grädda 20-25 minuter.
- Låt svalna i formen och vänd sedan försiktigt ur dem.
Smögåspappret ska bli kvar i formen.
- Pudra med florsocker och servera men vispad grädde.
- Grädden går med fördel att smaksätta med kolasås.
Häll då i lite i taget och smaka dig fram hur mycket kolasmak ni vill ha.
Publicerat den
26 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mmmmmmmmmmmm, låter smarrigt
Perfekt! Jag ska fixa trerätters när vi är barnlediga och har letat ett tag efter något smarrigt med choklad och kola. Tack säger jag! :D
Ska den serveras kall eller ljummen? Kan man göra den på dagen för att äta den på kvällen?
Kall eller ljummen bestämmer du själv. Den är god hur som helst ;-)