Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegstrekanter

 
Skriv ut

Frasiga små godbitar med asiatisk touche: den saftiga fyllningen får sin fina kryddning av sojasås och sambal oelek.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina de djupfrysta smördegsplattorna bredvid varandra. Låt glasnudlarna svälla i lite ljummet vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet och skär dem i mindre bitar.
  2. Skala och tärna moroten fint. Ansa, skölj och tärna paprika, selleri och salladslök i små bitar. Skölj, torka och finhacka persiljan.
  3. Hetta upp oljan i en fettsnål stekpanna på medelvärme. Mjukstek grönsakerna i 3 minuter under omrörning. Tillsätt nudlarna. Låt koka häftigt tills vätskan ångat bort.
  4. Blanda ner persiljan, krydda med sojasås och sambal oelek. Kyl ner blandningen. Kavla ut smördegsplattorna på mjölat underlag till dubbel längd. Dela varje längd i två lika stora kvadrater. Fördela fyllningen på de tio smördegskvadraterna. Rör ut äggulan med vatten och pensla kanterna runt om, vik sedan ihop dem diagonalt. Tryck samman kanterna.
  5. Spola av två ugnsplåter med kallt vatten, lägg på trekanterna och pensla ovansidan med mjölk. Ställ in den första plåten i kall ugn. Sätt ugnen på 175 grader och grädda ca 25 minuter. Grädda den andra plåten endast 20 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.