Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegstriangel

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Väldigt lätt och jag tycker det blir väldigt gott!

Ingredienser

Instruktioner

Jag köper fördig smördeg när jag gör dessa, för det har bra form och storlek. Jag tar de kvadratformade smördegsbitarna, som är ungefär 10*10 cm stora. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda riven ost och ägg, i en skål, till en fast röra. Blanda i svartpeppar, efter egen smak och tycke. Lägg ut smördegskvadraterna på ett bakplåtspapper på en plåt. Sedan lägger du en klicka av oströran på smördegsbiten, vik sedan ihop smördegen över röran. Så det blir en triangel. Se till att alla kanter blir täta, annars rinner röran ut i ugnen. En bit smördeg blir till en person (vissa kanske äter två), anpassa mängden efter hur många ni är. Grädda i ugnen ca. 15 min eller tills de är gyllenbruna på ytan. De är väldigt varma inuti direkt när man tar dom.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.