Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörfyllda kaneläpplen

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Juldessert! Nötter och kanel i smör bor gärna i ett varmt svenskt äpple. Njuts med kall, krämig vaniljsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tag ut kärnhusen och gör stora hål med en äppelpipa. Ställ äpplena i en ugnssäker form.
  3. Rör ihop smör, socker, kanel och nötter. Fördela fyllningen i hålen och stick ner en kanelbit. Pensla äpplena med smör och strö över socker. Stek i mitten av ugnen 25-30 min.
  4. Vispa vaniljsåsen lätt och servera den kall till de varma äpplena.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.