Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåsgifflar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Härliga porösa gifflar som är goda att serveras precis som de är. Eller fyll dem med t ex en god räksallad och komplettera med extra räkor. Ett salladsblad närmast brödet gör att salladen inte fuktar igenom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll det mesta av mjölet, vatten, smör i klickar, sirap, salt och ägg i matberedarens skål.
  2. Smula över jästen. Kör 3-4 minuter med degkrokarna.
  3. Låt degen vila 20-30 minuter i skålen.
  4. Tag upp degen på mjölat bakbord. Forma en bulle och kavla ut till ca 30 cm ø.
  5. Pensla med ägget. Sporra fyra diagonaler så det bildas åtta trekanter. Rulla dem från basen mot mitten. Lägg, något rundade, på bakpappersklädd plåt.
  6. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
  7. Pensla gifflarna med ägg och strö frön över. Sätt in mitt i ugnen. Sänk temperaturen till 225° och grädda ca 10 minuter.
  8. Härliga porösa gifflar som är goda att serveras precis som de är. Eller fyll dem med t ex en god räksallad och komplettera med extra räkor. Ett salladsblad närmast brödet gör att salladen inte fuktar igenom.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jane770908 14 oktober 2010

    Underbart goda och kul att det funkar med torrjäst eftersom det är lite svårt att hitta färsk jäst här i Peru. KANONGODA! TACK!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.