Härliga porösa gifflar som är goda att serveras precis som de är. Eller fyll dem med t ex en god räksallad och komplettera med extra räkor. Ett salladsblad närmast brödet gör att salladen inte fuktar igenom.
Instruktioner
- Häll det mesta av mjölet, vatten, smör i klickar, sirap, salt och ägg i matberedarens skål.
- Smula över jästen.
Kör 3-4 minuter med degkrokarna.
- Låt degen vila 20-30 minuter i skålen.
- Tag upp degen på mjölat bakbord. Forma en bulle och kavla ut till ca 30 cm ø.
- Pensla med ägget. Sporra fyra diagonaler så det bildas åtta trekanter. Rulla dem från basen mot mitten. Lägg, något rundade, på bakpappersklädd plåt.
- Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250°.
- Pensla gifflarna med ägg och strö frön över.
Sätt in mitt i ugnen.
Sänk temperaturen till 225° och grädda ca 10 minuter.
- Härliga porösa gifflar som är goda att serveras precis som de är. Eller fyll dem med t ex en god räksallad och komplettera med extra räkor. Ett salladsblad närmast brödet gör att salladen inte fuktar igenom.
Publicerat den
4 oktober 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbart goda och kul att det funkar med torrjäst eftersom det är lite svårt att hitta färsk jäst här i Peru. KANONGODA! TACK!