- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Mellan lager av frasigt rostat bröd ligger en läcker räkstuvning, som gratineras. Som en varm smörgås fast mycket mer spännande.
Instruktioner
- ugn 250 grader
- Skala räkorna. Rosta brödskivorna. Smörj en liten ugnssäker form och täck botten med fyra av brödskivorna. Värm skaldjursstuvningen i en kastrull och rör ner grädde, citronskal,saffran och ev sherry.
- Ansa och skär fänkålen i mycket tunna skivor. Förväll fänkål och sockerärter i lättsaltat vatten. Låt rinna av ordentligt. Fördela fänkålen och sockerärterna i formen, häll över stuvningen och toppa med räkor.
- Kantskär de sista brödskivorna och smula sönder brödet. Blanda brödsmulor,citronskal,ost och persilja. Finhacka vitlöken och rör ner den. Strö toppströsslet överst i formen. Gratinera i översta delen av ugnen i 5-10 min.
Publicerat den
2 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar