Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåsgratäng med frasig topp

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Mellan lager av frasigt rostat bröd ligger en läcker räkstuvning, som gratineras. Som en varm smörgås fast mycket mer spännande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. ugn 250 grader
  2. Skala räkorna. Rosta brödskivorna. Smörj en liten ugnssäker form och täck botten med fyra av brödskivorna. Värm skaldjursstuvningen i en kastrull och rör ner grädde, citronskal,saffran och ev sherry.
  3. Ansa och skär fänkålen i mycket tunna skivor. Förväll fänkål och sockerärter i lättsaltat vatten. Låt rinna av ordentligt. Fördela fänkålen och sockerärterna i formen, häll över stuvningen och toppa med räkor.
  4. Kantskär de sista brödskivorna och smula sönder brödet. Blanda brödsmulor,citronskal,ost och persilja. Finhacka vitlöken och rör ner den. Strö toppströsslet överst i formen. Gratinera i översta delen av ugnen i 5-10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.