Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåskakor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

De här rejäla smörgåskakorna håller sig goda länge i väl tillsluten burk. De bör ätas med smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop sirap, farinsocker, ingefära, citronskal, matfett och grädde i en bunke.
  2. Blanda bikarbonat med större delen av mjölet. Tillsätt detta efterhand. Ta upp degen när den börjar bli fast och knåda in resten av mjölet på bakbord. Lägg degen kallt cirka 30 minuter.
  3. Kavla ut degen till en ca 4 mm tjock kaka och ta med mått ut runda kakor, ca 10 cm i diameter. Lägg dem efterhand på bakpappersklädda eller väl smorda plåtar.
  4. Grädda kakorna ca 10 minuter i 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.