Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåspepparkaka glutenfri

 
Skriv ut

Smörgåspepparkakan smakar bäst med lite smör och ost. Byter man ut grädden mot soyagrädde eller likvärdigt så blir det mjölkfritt också. Obs! Kolla så mjölet inte innehåller mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en avlång form, ca 1 ½ liter.
  2. Blanda sirap och kryddor i en kastrull. Koka upp blandningen under omrörning. Tillsätt mjölmixen, blandad med bakpulver.
  3. Rör ner grädde och mandel. Bred ut den ganska tjocka smeten i den smorda och mjölade formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter.
  4. Stjälp upp kakan efter några minuter och låt den svalna väl insvept i bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.