Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Jag gillar att ha den rent skaldjur o fisk-mässig. Ger förslag på olika fyllningar och dekorationer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Ev baka egna bottnar (finns recept på min sida)
  2. Blanda den fyllning du önskar (fritt för fantasi här med, ger bara förslag) Bred på bottnarna o lägg ihop tårtan. Täck med plast o låt stå ett dygn i kyl.
  3. Koka ägg o låt svalna ordentligt.
  4. Dag 2: skala o skiva äggen. Skala räkor. Tina crabfish. Tillred grönsaker o tillbehör.
  5. Ta fram tårtan. Vispa grädde o blanda med majjo till bra konsistens o smak. Bred smeten över hela tårtan, spara lite till sprits=lim.
  6. På sidorna av tårtan dekorerar jag gärna med tunna gurkskivor, eller hackad persilja, men det är lite trickigt. Du kan säkert finna på ngt annat sätt som är trevligt o ätbart som dekorerar sidorna på tårtan.
  7. De skivade äggen lägger jag i en rand utmed hela tårtans kant. "Äggfliset" lägger jag i mitten som en liten Äggstra hög. Beroende på hur stor tårtan är kan man göra fler varv med äggränder runt hela tårtan. Spritsa senare med majjo blandningen.
  8. Sen dekorerar du som du vill. Jag är lite symmetrigalning o vill gärna lägga en tomatklyfta, räkor, tvistad gurkskiva, etc... så det ser lika ut över hela. Sticker man in en liten dillvippa här o där, o sen tvistade citronskivor över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.