Jag gillar att ha den rent skaldjur o fisk-mässig.
Ger förslag på olika fyllningar och dekorationer.
Instruktioner
- Dag 1:
Ev baka egna bottnar (finns recept på min sida)
- Blanda den fyllning du önskar (fritt för fantasi här med, ger bara förslag)
Bred på bottnarna o lägg ihop tårtan. Täck med plast o låt stå ett dygn i kyl.
- Koka ägg o låt svalna ordentligt.
- Dag 2:
skala o skiva äggen.
Skala räkor. Tina crabfish. Tillred grönsaker o tillbehör.
- Ta fram tårtan. Vispa grädde o blanda med majjo till bra konsistens o smak. Bred smeten över hela tårtan, spara lite till sprits=lim.
- På sidorna av tårtan dekorerar jag gärna med tunna gurkskivor, eller hackad persilja, men det är lite trickigt.
Du kan säkert finna på ngt annat sätt som är trevligt o ätbart som dekorerar sidorna på tårtan.
- De skivade äggen lägger jag i en rand utmed hela tårtans kant. "Äggfliset" lägger jag i mitten som en liten Äggstra hög. Beroende på hur stor tårtan är kan man göra fler varv med äggränder runt hela tårtan.
Spritsa senare med majjo blandningen.
- Sen dekorerar du som du vill. Jag är lite symmetrigalning o vill gärna lägga en tomatklyfta, räkor, tvistad gurkskiva, etc... så det ser lika ut över hela.
Sticker man in en liten dillvippa här o där, o sen tvistade citronskivor över.
Publicerat den
17 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar