Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Smakar mycket gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och ojla fingervarmt. Häll degspadet över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt saltet och sockret. Arbeta in så mycket av mjölet i degen att den släpper från bunkens kanter. Strö lite mjöl över degen och jäs under bakduk ca 30 min.
  2. Knåda in resten av mjölet. Lägg degen i en ugnsfast form, ca 35x45 cm. Ha ett bakplåtspapper i formen så blir det lättare att ta upp brödet när det är klart. Jäs brödet övertäckt ca 30 min. Grädda på galler i botten av ugnen, 200c ca 30 min / 175c 35-40 min i varmluftsugn. Låt brödet svalna på galler under bakduk. Skär bort skorpan och kanterna på brödet. Skiva brödet så att du får tre lager.
  3. Dela surimin i små bitar. Blanda fraiche och majonäs i en bunke. Rör ner curry och sweet chilli. Vänd ner surinmin och sist äggen. Bre fyllningen på det understa brödet och lägg på nästa skiva.
  4. Blanda majonäs och gräddfil. Vänd ner räkor, dill och löjrom. Smaka av med pressad citron, sweet chilli och svartpeppar. Bred fyllningen på brödet som "lager 2". Lägg sedan på det sista lagret med bröd ovanpå.
  5. Bre sedan fraiche utanpå bröden, annars blir de torra, ska du äta smörgåstårtan nästa dag så täck med plastfolie efter att du brett på fraich och låt stå i kylen över natten. Räkna med att du får ta lite mer fraich när du skall garnera tårtan. "klistra" sedan fast tunna gurkskivor på kanterna runt om tårtan (de fastnar ganska lätt i fraichen) och garnera sedan så som du vill ha det!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • em__ma 22 april 2008

    Jag älskar den! mums! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.