Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Älskade Smörgåstårta!

Ingredienser

Instruktioner

Låt kräftorna eller räkorna rinna av. Hacka dem och laxen. Hårdkoka äggen, låt dem bli kalla, skala och hacka dem. Rör ihop crème fraichen, majonnäs, dill, wasabi, limesaft och peppar. Smaka av med salt. Kantskär brödet och lägg ut två skivor bredvid varandra på ett serveringsfat. Bred på hälften av fyllningen. Lägg på två skivor bröd omlott, skär av om brödet är för långt och skarva ihop. Bred på resten av fylllningen. Lägg på de sista brödskivorna och tryck till lätt med handen. Vira in smörgåstårtan i plastfolie och aluminiumfolie, låt den stå i kylskåp till nästa dag. Skala räkorna. Vispa crème fraiche, dill och wasabi tjock med elvisp. Bred blandningen på och runtom kanterna på smörgåstårtan. Garnera med räkor, kaviar och krasse. Lägg sallad runt fatet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lovechili 5 maj 2011

    Verkar gott, kommer nog att provas framöver! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.