Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta med italienska influenser

 
  • Serverar: 14-16 portioner
  • Tid: 1 dag 1 timme
Skriv ut

Det går inte att göra en fettsnål smörgåstårta, men jag har dragit ner på de flesta fettrika "självklara" alternativen. Fredrik Björlin från Svenska Kocklandslaget gav mig tummen upp för denna tårta samt att han tog den 2 ggr. Det är positiv kritik! Det går självklart att använda glutenfritt bröd till denna, men då rekomenderar jag att den får stå och dra sig en natt så att den inte blir lika torr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mosa Gorgonzolan till små bitar. Hacka sedan de soltorkade tomaterna och oliverna fint. Grovhacka basilika och ruccola. Blanda kesella, crème fraiche, gorgonzolan, soltorkade tomaterna, oliverna, basilikan och ruccolasalladen. Pressa i vitlökarna och blanda väl igen. Ställ blandningen i kylen.
  2. Kantskär landgångarna och lägg dem i en plastpåse om det tar tid, så att de inte torkar. När du bygger tårtan sen, så är det viktigt att du lägger bröden åt "motsatt håll". Dvs, om du lägger de första 3 bröden på längden, så lägger du nästa lager på bredden. Annars håller tårtan inte ihop om du bara staplar brödet på varandra. (Fråga om du inte förstår).
  3. Lägg ut 3 kantskurna bröd mot varandra och ta ca ⅓ del av fyllningen och bred ut. Se till att smeta ut överallt, så att varenda brödbit har smet. Lägg sedan bröd som ovan anvisat i motsatt håll och upprepa med fyllningen. När du lagt de sista bröden och toppat med fyllningen, så kan man gå 2 vägar nu. Den ena är att göra klar tårtan med garnityr och den andra är att plasta in den med gladpack och låta den suga upp vätskan i kyl i 1 dygn. Låter du den stå i kylen, så blir den inte lika torr, men den här fungerar utmärkt att servera på en gång (så jag gjorde till Fredrik Björlin).
  4. Garnering: Använd en slickepott (gummiskrapa) och täck ytterkanterna med Kesella. Garnera efter smak. Helst så att varje bit är lik den andre.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.