Skala räkorna. Kantskär ev brödskivorna lite lätt.
Lägg dem på ett uppläggningsfat. Blanda gräddfil och majonnäs, skär skinkan och gurkan i mycket små tärningar och rör ihop det med blandningen.
Fördela röran på brödskivorna så att det täcker.
Lägg över ett lager till med franskbröd. Fördela resten av blandningen.
På med mera bröd. Smaksätt sedan lite gräddfil och majonnäs med pepparrot, smaka av. Bred sedan ut denna blandning över hela tårtan.
Svep in tårtan i gladpack och låt stå i kylen helst över natten. Om så är fallet, skall du vänta med att skala räkorna, men det förstår du väl. Garnera med räkor, dill, tomat,gurka,kaviar,sallad, ja allt vad du vill ha.
Kom bara ihåg att vara generös med fyllningen, för brödet suger upp ganska bra, och har man inte så mycket mellan brödskivorna så blir det torrt.