Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta med skaldjurslyx

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Med denna smörgåståra frossar vi i räkor och lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman majonnäs med crème fraiche till fyllning 1 och 3. Smaksätt det med Kalles kaviar. Skala och hacka äggen. Tärna laxen. Klipp dillen.
  2. Lägg ut 1 rund brödskiva och bred cirka hälften av majonnäsröran över den. Fördela hälften ägg, lax och dill ovanpå. Täck med 1 ny brödskiva.
  3. Bred kräftosten över hela brödskivan. Låt kräftstjärtarna rinna av och dela dem i mindre bitar. Fördela dem och hackad dill över osten. Täck med 1 ny brödskiva.
  4. Bred resten av majonnäsröran till fyllning 1 och 3 över hela brödskivan och fördela ägg, lax och dill över. Täck med den sista brödskivan.
  5. Rör samman majonnäs med crème fraiche till garneringen och bred det över och runtom hela tårtan.
  6. Tryck fast rucolablad runtom hela tårtans kant. Skala räkorna. Gör små rosor av laxen. Skala och skiva äggen. Skiva lime.
  7. Garnerna med räkor, lax, ägg, kaviarmix, lime och dill som på bilden, eller efter egen smak.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • vittulpan 12 september 2008

    smörgåstårta

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.