Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta med skinka

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Gjorde egen smörgåstårta för första gången nu i helgen och resultatet blev över förväntan. Vill därför dela med mig av receptet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av kanterna på brödet och lägg upp första lagret, 6 skivor.
  2. Skölj och hacka purjolök fint och skär skinka i lagom stora bitar. Dela ägget åt båda håll i en äggdelare eller hacka i mindre bitar.
  3. Blanda ihop crème fraiche och majonnäs i en skål och tillsätt skinka, purjo och ägg. Rör ihop. Bred ut fyllningen på det första lagret bröd så att det täcker hela ytan. Lägg på 6 nya brödskivor.
  4. Skär paprika och äpple i små bitar. Blanda ned med keso, majonnäs och crème fraiche i en skål. Bred ut på det andra lagret. Lägg på det sista lagret med bröd. Så här långt går att förbereda. Plasta tårtan ordentligt och ställ kallt, helst över natten.
  5. Skölj och hacka salladen. Låt rinna av. Vispa grädden hårt och tillsätt crème fraichen. Skär tomater och vindruvor i halvor och apelsin och gurka i skivor. Bred på gräddblandningen över hela tårtan. Dekorera med sallad på kanterna och gör ett fint mönster med vindruvor, tomater, apelsin, gurka och skinka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.