Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta med tonfisk

Smörgåstårta är en riktig kalasfavorit! Den går att variera på en mängd olika vis. Blanda till exempel mörkt och ljust bröd i bottnarna, och fyll den med vad du än önskar. En god fyllning i smörgåstårtan är en tonfiskröra som breds på i ett tjockt lager mellan bröden. Tonfisken i sig kan smaksättas en rad olika vis, beroende på tycke och smak. Blanda till exempel ner purjolök i tonfisken på smörgåstårtan – tonfisk och purjolök utgör nämligen en utsökt kombination. Ett annan klassiskt tillbehör till tonfisk är ägg, så även på smörgåstårta. Välj om du hackar ägg och blandar ner i tonfiskröran eller om du toppar hela tårtan med ett lager fint skivade hårdkokta ägg. Det blir inte bara en fröjd för gommen utan även för ögat!


Till fyllningen: Vispa grädden. Blanda gräddfil, citronmajonnäs, vispad grädde, tomatketchup, bostongurka, gräslöken, svartpeppar i en skål. Öppna tonfiskburkarna och - tryck till med locket - så...

1 h 30 min
6-8
19

Skala och hacka löken i små bitar. Lägg de i en skål. Blanda i tonfisken som runnit av, majonäs, ketchup och äggen som skivats och skurits i små bitar. Blanda allt. Ta i dill och smaka av med salt och...

12
3

Blanda ingredienser till båda rörorna. bred tonfiskröran på lager ett och äggröran på lager två lägg ihop. lägg en fuktig handduk över under natten så den inte blir torr. garnera innan servering. fö...

1 d
15-20
3

Vispa grädden blanda med majonnäs, klippt sallad och lök. Dela satsen ha i tonfisken i den ena och bostongurkan i den andra. Lägg ett polarbröd på fat och ha på en av fyllningarna. Lägg på nä...

2

Skär av kanterna på brödet och lägg upp första lagret, 6 skivor. Hacka rödlök fint och häll av tonfisken. Dela ägget åt båda håll i en äggdelare eller hacka i mindre bitar med en kniv. Blanda i...

5-6
1

Hacka den gula löken fint, blanda i tonfisk, grädde och orginal majonnäsen till en smet. Häll på blandningen mellan bröden och låt stå ett dygn i kylskåpet ( den blir krämig & god ) Dagen efter...

30 min
6
1

Blanda allt som ska vara i fyllningen, löken ska hackas fint eller rivas. Lägg upp 2 bitar Hönökaka på ett fat eller bricka. Täck med fyllning. Lägg på nästa lager Hönökaka så att skarvarna ej k...

20 min
8-10
1

Börja med att blanda creme fraiche med majonnäs men ta undan 2 dl till mimosasalladen. Låt fruktcocktailen rinna av i ett durkslag. blanda fruktcocktail med majonnäs och grädde till önskad tjocklek....

2 h
15-20

Dag 1: Lägg ut 12 skivor formfranska, rör ihop ingredienserna till lager 1 och fördela ut i ett jämnt lager. Lägg nästa lager bröd omlott med det första och bred ut nästa röra. Lägg sista lagre...

1 h 30 min
8-10

Grundröra: Blanda yoghurt, majonnäs och färskost. Tillsätt finhackad lök, dill och kryddor, smaka av med salt och peppar. Blanda tonfisk med hälften av grundröran i en bunke. Blanda räkor och hack...

15 min
3-4
18

Börja med att lägga ut tre brödskivor som botten. Lägg resten av skivorna ovanpå och skär ut en rund tårta. Fyllning 1:Låt tonfisken rinna av. Mosa den och rör sedan samman den med majonnäs, kavi...

10-12
11

Häll av vattnet från tonfiskburkarna. Blanda alla ingredienser till en enda stor röra. Röran skall räcka att täcka 3 lager på tårtan. Tag 2 hönökakshalvor och lägg ihop så den blir rund. Stryk...

5

Lägg ihop bröd och fyllning kvällen innan den ska serveras. Garneringen dagen efter . Smaklig måltid....

3

Dag ett: Fyllning ett: mosa leverpastejen med gaffel, tillsätt bostongurka och crème fraîche. Rör klumpfritt. Fördela på första botten. Lägg på andra botten. Fyllning två: koka äggen, låt svalna...

8-10
2

Börja med grundsmeten. Vispa grädden ganska hårt och blanda i crème fr. och majo. Blanda i de olika fyllningarna i 3 skålar. Lägg ut 3 skivor bröd, och stänk på lite kallvatten innan fyllningen läg...

1 d
12
1

Skär bort kanterna på brödet. Lägg ett lager bröd på en plåt. TIPS! pensla brödet med mjölk så blir det inte så torrt. Börja med att blanda ihop första fyllningen, bred sedan fyllningen över brö...

2 h
10
1

Fyllning 1: Låt tonfisken rinna av. Ev. mosa den och rör sedan samman den med majonnäs, kaviar och citronsaft. Smaka av med lite svartpeppar. Fyllning 2: Skala och hacka äggen. Dela räkorna i mi...

2 h
20-24

Blanda tonfisk, hackad rödlök, crème fraiché och lite klippt dill. Bred röran på de 4 landgångsbröden. Detta är bäst att göra dagen innan så det får "gotta" till sig. Bred smör på de 12 skivorna a...

4

Denna tårta är uppbyggd med 6 skivor som grund med 4 lager på höjden. Jag gjorde grunden av tårtan kvällen innan den skulle ätas för att låta den suga åt sig av de olika lagren för att sedan dekorera...

6-8

Blanda 3 dl gräddfil med majonnäsen, dela upp blandningen i tre skålar. Fyllning 1 leverpastej och bostongurka Fyllning 2 tonfisk och finhackade ägg Fyllning 3 rökt skinka Rör ner fyllningen...

1 h
6

Blanda 1 burk crème fraiche och vispad grädde och majonnäs efter smak. Krydda rätt mycket finhacka purjolöken och blanda den med tonfisken i smeten. Lägg ut två polarhalvor med släta sidan ner...

1 h
12

Hacka äggen, tärna äpplet blanda med finhackad lök, curry och gräddfil. Låt tonfisken rinna av.Blanda med majs, skalade och hackade tomater och kryddkrasse. Kantskär bröden och lägg två efter va...

30 min
12

Lägg två halvor polarkaka som botten. Strimla purolöken och blanda samman med tonfisk och cremé fraiche. Smaksätt med svartpeppar. Bred över botten. Lägg nästa varv med resterande polarkakor....

30 min
4-6

Mosa tonfisken och strimla purjolöken.Tllsätt majonnäs, crème fraiche, dill, salt och peppar. Rör om ordentligt, bred ut på polarbröd eller annat bröd och varva gärna med makrillfyllningen som jag läm...

15 min

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.