Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta med tonfisk

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Magrare smörgåstårta men fortfarande lika god som vanlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda hälften av majonnäsen och hälften av fraichen med tonfisk, bostongurka, lök och dill. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  2. Skär bort kanterna på brödet och lägg ut 20 st ljusa skivor i en fyrkant på serveringsfatet. Bred på hälften av fyllningen och lägg på isbergssalladen. Lägg på 20 skivor mörkt bröd och bred på resten av fyllningen. Lägg på äggskivorna och sen det sista lagret brödskivor.
  3. Blanda resten av majonnäsen och fraichen och bred detta runt och på tårtan. Halvera citronskivorna och garnera sedan tårtan med dessa och äggklyftor, gurka, räkor, stenbitsrom och några dillkvistar.
  4. Låt gärna stå ett tag före servering så den "saftar till sig"

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.