Magrare smörgåstårta men fortfarande lika god som vanlig.
Instruktioner
- Blanda hälften av majonnäsen och hälften av fraichen med tonfisk, bostongurka, lök och dill. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
- Skär bort kanterna på brödet och lägg ut 20 st ljusa skivor i en fyrkant på serveringsfatet.
Bred på hälften av fyllningen och lägg på isbergssalladen. Lägg på 20 skivor mörkt bröd och bred på resten av fyllningen. Lägg på äggskivorna och sen det sista lagret brödskivor.
- Blanda resten av majonnäsen och fraichen och bred detta runt och på tårtan. Halvera citronskivorna och garnera sedan tårtan med dessa och äggklyftor, gurka, räkor, stenbitsrom och några dillkvistar.
- Låt gärna stå ett tag före servering så den "saftar till sig"
Publicerat den
27 september 2007
Liknande recept
Skriv kommentar