Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta med tonfisk

Smörgåstårta är en riktig kalasfavorit! Den går att variera på en mängd olika vis. Blanda till exempel mörkt och ljust bröd i bottnarna, och fyll den med vad du än önskar. En god fyllning i smörgåstårtan är en tonfiskröra som breds på i ett tjockt lager mellan bröden. Tonfisken i sig kan smaksättas en rad olika vis, beroende på tycke och smak. Blanda till exempel ner purjolök i tonfisken på smörgåstårtan – tonfisk och purjolök utgör nämligen en utsökt kombination. Ett annan klassiskt tillbehör till tonfisk är ägg, så även på smörgåstårta. Välj om du hackar ägg och blandar ner i tonfiskröran eller om du toppar hela tårtan med ett lager fint skivade hårdkokta ägg. Det blir inte bara en fröjd för gommen utan även för ögat!


Koka äggen. Vispa grädden och blanda den med majonnäsen (spara 1/3). Blanda ner tonfisken. Hacka äggen och rör ned dem i blandningen. Kantskär bröden. Gör fyra lager bröd med tre lager fyllning. Bred...

2

Vispa grädden men inte för mycket, ska vara rätt så lös. Lägg i majonnäs, lök, tonfisk och dill och rör om. Lägg upp två halvmånar bröd, så det blir en rund smörgåstårta. Bred på en tredjedel av...

15 min
6-8
1

blanda alla ingredienser till fyllningen lägg ut 12 st skivor franska på en plåt bred ut en tredjedel av fyllningen ovanpå upprepa ytterligare två ggr lägg 12 skivor bröd överst plasta in ställ...

1 h
15
1

1. Gör gärna smörgåstårtan ett dygn i förväg och täck över den noga med plastfilm. 2. Tips på garnering kan vara äggklyftor, räkor, gravad lax i skivor, röd rom, dillvippor, mamma scans köttbullar, o...

8
1

Lägg två hönökakor bredvid varandra. Blanda creme fraiche, majonäs, salt och tonfisk. Bred på hönökakorna. Lägg på de två sista hönökakorna. Blanda creme fraiche, majonäs och salt. Bred på. Ska...

30 min
6-10
1

Rör ihop majonnäs och crème fraiche till fyllning 1. Rör ner lax och räkor och hackad dill. Rör ihop majonnäs och crème fraiche till fyllning 2. Låt tonfisken rinna av och mosa den lite. Rör ner...

4
1

ordning på bröd och röra 1 ljust bröd 2 ishavsröra 3 mörkt bröd 4 ädelröra 5 ljustbröd 6 tonfisk röran 7 mörkt bröd 8 ha runt garneringen...

30 min
4-6

Strimla skinkan och skär äggen i små bitar. Rör ihop allt utom dill, svartpeppar och ost. Lägg fyllningen på två lager av fransbröd i en ugnssäker form eller långpanna. Strö över dill, svartpepapr o...

4

Vispa grädden lätt. Blanda majonäs,kaviar,chilisås, finhackad purjolök och tonfisk. Totalt gör du 3 lager. Spara utav fyllningen för att ha på översta lagret/toppen. Garnera med finhackade ägg,g...

1 h
6-8

Låt tonfisken rinna av och finfördela den. Blanda den med majonnäs och grovrivet (skalat) äpple som också fått "vätska av" sig. Bred ut fyllningen på landgångsbröd eller brödskivor som lagts ihop...

1 h
10

Skär bort kanterna på brödet. Lägg ut 3 av dem tätt ihop. Blanda ihop alla ingredienserna i fyllningen och smeta på så att det blir lager med bröd. Ingen fyllning överst. Gör gärna detta dagen inna...

6-8

Vispa grädden.Blanda i majonnäs. Klipp persiljan och häll i. Sönderdela tonfisken och lägg ner den i gräddblandningen. Salta och smaka av. Ta fram storformfranska i skivor, ca 36 st och skär av kanter...

8

Fyllning 1: Låt tonfisken rinna av väl och dela den i små bitar. Skär äpplena i små tärningar Smaksätt gräddfil-majonäs med senap, salt och peppar och rör ner tonfisk, äpple, purjolök och gurka....


Vispa grädden lika hårt som till tårta. Blanda i majonnäsen och smaka av med citronpeppar. Blanda med tonfisk och hackad purjolök. Bred på bottnarna samt överst (det ska bli 3 lager). Låt stå ö...

4-6

Lägg ut två bröd som botten bred på fyllning ett, lägg på nästa lager bröd och fyllning två. Bred på grädde blandat med majonnäs och garnera efter eget behag....

10

Blanda ihop allt (utom det som är till garneringen förstås) till en smet och bred på hönökakorna som du lägger ihop så tårtan blir rund. Räcker till 2 lager om jag inte kommer ihåg fel, sluta med hön...

6-8

1. Smöra brödskivorna lätt. 2. Häll ut vattnet. Finfördela tonfisken. Kärna ur och skär äpplet i fina tärningar. Klipp dillen ganska fint. 3. Vispa grädden till gräddfilskonsistens. Blanda med majon...

6

Häll över tonfisken i en sil så den blir väl avrunnen ( tonfisk i olja blir bäst). Finhacka paprikan och chilie frukten. Blanda tonfisk och paprikan, chilie hacket i bunke. Tillsätt majonäsen under...

20 min
7-10

Gör gärna smörgåstårtan ett dygn i förväg och täck över den noga med plastfilm. Vänta med garneringen tills dagen då den ska ätas. Tips på garnering kan vara äggklyftor,majonäs, räkor, gravad lax...

8

Bred smör på 36 skivor formfranska efter att du renskurit dom. 12 skivor i varje lager. Översta lagret med smöret neråt. 1:a lagret: Bostongurka, krossad ananas och 3 msk majonnäsblandning. 2:a...

30 min
12

Klä en långpanna med bakplåtspapper Lägg i frankbröd i ett lager 3* 4 Fyllning 1: Strimla lökarna, bryn dom hacka tomaterna och blanda med löken Häll grädde över lök och tomater och låt det kok...


Hacka och blanda ingrediensera i varje blandning. Lägg ut blandingarna på varsitt lager av polarkakor. Garnerar tårtan, Lägg räkor i mitten, Hacka ägg och lägg utanför räkorna, Utanför äggen, varva...

10-12

En enkel smörgåstårta som är mycket god Gör så här: Lägg två hönökakor bredvid varandra s att det blir nästan cirkulär form. Blanda ihop fyllningen: Blanda creme fraiche, majonäs, salt och tonfi...

30 min
4-6

Dag 1: Ev baka egna bottnar (finns recept på min sida) Blanda den fyllning du önskar (fritt för fantasi här med, ger bara förslag) Bred på bottnarna o lägg ihop tårtan. Täck med plast o låt st...

1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.