Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta med två fyllningar

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här är en jättegod smörgåstårta som jag ofta bjuder på. Den blir allra godast om den tillagas dagen innan den skall ätas och sedan får stå i kylskåp över natten. Tänk bara på att ta den fram den en stund innan den skall ätas. Det brukar gå ut 2 tuber eller 1 burk citronmajonnäs till denna tårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt tonfisken rinna av och finfördela den. Blanda den med majonnäs och grovrivet (skalat) äpple som också fått "vätska av" sig.
  2. Bred ut fyllningen på landgångsbröd eller brödskivor som lagts ihop till en tårtbotten. Jag brukar använda formatet 3x3 skivor per lager (det blir godare utan kanter). Täck med landgångsbröd eller brödskivor.
  3. Blanda ishavsrom med citronmajonnäs och finhackade ägg till en krämig smet och bred ut på nästa lager. Täck med landgångsbröd eller brödskivor.
  4. Bred citronmajonnäs runt om och ovanpå tårtan så att all yta täcks.
  5. Så här långt kan tårtan med fördel förberedas dagen innan. Garnera dock inte förrän strax innan den skall serveras. Det ser festligt ut att sätta gurkskivor runt kanterna (de brukar fästa bra tack vare majonnäsen) och gula och röda halverade körsbärstomater utplacerade i fint mönster på ovansidan, gärna varvade med räkor eller kräftstjärtar krönta av dillvippor. Tunt skurna, snurrade citronskivor brukar bli pricken över i!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.