Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta texmex med kyckling, avokado och polarbröd

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Nånting alldeles extra för oss som gillar både smörgåstårta och kryddig mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka basmatiris med en halv tsk gurkmeja (du kan koka en större sats och äta till annat).
  2. Bena ur kycklingen och skär köttet i små bitar. Blanda kycklingkött, salsa, lime och sköljda bönor. Krydda med salt och peppar. Dela avokadorna. Kärna ur och gröp ur fruktköttet med en sked. Mixa avokado, crème fraiche och vitlök i en matberedare. Krydda med tabasco, citronsaft och salt. Blanda kokt ris med majs och färsk koriander. Strimla 2 dl isbergssallad. Hacka paprikan i småbitar. Dela tomaterna.
  3. Bred ett lager avokadoröra-guacamole på ett polarbröd och lägg sedan på ett lager kycklingröra.
  4. Bred ett polarbröd till med guacamole och lägg över det första. Bred ut hälften av risblandningen samt strimlad sallad och riven ost. Toppa med några klickar av gräddfil. Gör om samma sak. Två lager bröd till - ett med kyckling och ett med risblandningen som innan.
  5. Bred resten av avokadofyllningen på ett bröd som blir det översta lagret. Garnera med körsbärstomater, riven ost, färsk koriander, paprika och några bitar grön jalapeño (OBS! den är mycket stark - inget för barn).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.