Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgömmor

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Smörgömmor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält margarinet och tillsätt grädden låt det bli fingervarmt häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig tillsätt socker, salt, ägg och det mesta av mjölet, arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk 30 min. Ta upp degen och knåda den på nytt ev. med lite mera mjöl.
  2. Rör samman alla ingredienser till fyllningen
  3. Dela degen i ca 30 bitar och forma runda bullar och lägg dem i formar Klipp ett kryss i bullen och lägg en klick av fyllningen i gropen och nyp till om öppningen. Låt bullarna jäsa under duk ca: 30 min Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö lite smulad mandelspån över.
  4. Grädda i 250 grader ca: 10 minuter eller tills bullarna fått fin färg.
  5. LYCKA TILL!!!

Kommentarer (4)

  • Buspippi 12 april 2011

    Mums det var gott!!

  • christincarlsson 14 april 2011

    Dessa va super goda.

  • tarja79 17 juni 2011

    Supergoda bullar!! dom godaste som jag gjort! tack för att du delar med dig!! ska prova göra dom nu fast glutenfria =)

  • Dintan 15 juli 2011

    Superrecept! Så goda bullar har jag aldrig tidigare bakat! Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.