Smörgömmor
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke.
Smält margarinet och tillsätt grädden låt det bli fingervarmt
häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig
tillsätt socker, salt, ägg och det mesta av mjölet, arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig.
Låt jäsa under duk 30 min.
Ta upp degen och knåda den på nytt ev. med lite mera mjöl.
- Rör samman alla ingredienser till fyllningen
- Dela degen i ca 30 bitar och forma runda bullar och lägg dem i formar
Klipp ett kryss i bullen och lägg en klick av fyllningen i gropen och nyp till om öppningen.
Låt bullarna jäsa under duk ca: 30 min
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö lite smulad mandelspån över.
- Grädda i 250 grader ca: 10 minuter eller tills bullarna fått fin färg.
- LYCKA TILL!!!
Publicerat den
8 april 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums det var gott!!
Dessa va super goda.
Supergoda bullar!! dom godaste som jag gjort! tack för att du delar med dig!! ska prova göra dom nu fast glutenfria =)
Superrecept! Så goda bullar har jag aldrig tidigare bakat! Tack!