Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörhålekaka

 
  • Serverar: 5-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jättegod enkel kaka men ack så smarrig

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken , koka upp och låt svalna. Vispa socker och ägg pösigt, blanda mjöl och bakpulver och häll det i äggsmeten och blanda väl. Tillsätt margarin och mjölkblandningen och rör tills det är en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form , grädda kakan i 25 minuter på nedersta falsen i 175 grader. Gör under tiden smörhåleblandningen, rör ihop smös , socker och grädde under uppvärmning , låt ej koka. Ta ut kakan och häll smörhåleblandningen i små hål som göres med en gaffel eller kniv efter 25 minuter , grädda sedan ytterliggare i 5-10 minuter. Servera kakan med lättvispad grädde eller mjukrörd vaniljglass.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.