Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smöriga rabarberbullar

 
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En härligt saftig och söt bulle. Med en frisk syrlighet i mitten.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och tillsätt grädde och mjölk, låt bli 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös i lite av degspadet. Tillsätt resten av vätskan, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Knåda med degkrokar i minst 15 minuter, låt sen jäsa övertäckt i 45 minuter. Skär rabarbern i 2-3 centimeters bitar, pudra över kanelen och blanda runt. Knåda degen på mjölat bakbord och forma till en tjock rulle som delas i ca 25 delar. Rulla varje del till en rund bulle och tryck ut till en rundel med händerna. Lägg 2-3 bitar rabarber i varje och vik ihop. Rulla bitarna i händerna så de blir runda och lägg i bullformar på en plåt. Låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader, och vispa ihop ägget i en skål. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.