Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörkakor med mandel

(1 kommentar)  
Skriv ut

Kourabiedes amigdalou heter dessa underbara kakor på grekiska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta mandeln i torr stekpanna. Låt den svalna. Mixa mandeln till ett fint pulver i en matberedare
  2. Mixa florsockret och smöret tills det blir riktigt poröst. Vispa ned äggulorna och apelsinjuicen. Blanda mjölet med vaniljsockret och bakpulvret och rör ned det lite i taget i smörblandningen. Var vaksam så det inte blir för fast. Precis när det slutat klibba har degen fått rätt konsistens.
  3. Knåda ned den malda mandeln och forma degen till avlånga eller runda kakor ca 1 ½ cm tjocka och 4 cm i diameter. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
  4. Ät genast eller förvara i burk med tättslutande lock.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lemonade 14 juni 2011

    Mina nya favoriter tror jag! Har länge letat efter ett recept på mina favoriter, mandelkakor rullade i florsocker som man kan köpa på cafékedjan Pain de Francais - här har jag hittat dem! Möra och lite smuliga i konsistensen och underbar smak av mandel. Jag skippade dock apelinjuicen och tillsatte istället hackad marabou-choklad - rekommenderas :D !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.