Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörkex med citronfyllning

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa späda lyxkakor fullkomligt smälter i munnen. Den friska smörkrämen har smaksatts med rivet citronskal och citronsaft som ger en fräsch smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman smör och mjöl. Tillsätt grädden och blanda snabbt ihop till en deg. Dela degen i två delar. Forma dem till rullar.
  2. Rulla in degbitarna i plastfolie och låt dem vila en timma i kylen. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Lägg ut två bakpapper och strö ut hälften av sockret på bakpappret. Kavla ut degrullarna till rektanglar, ca ½ cm tjocka, på de bakpappersklädda plåtarna.
  4. Strö resten av sockret över degplattorna och kavla in det i degen. Tryck ut kakor med hjälp av en pepparkaksform.
  5. Dra bort resterande deg och knåda samman den. Kavla ut degen på nytt och tryck ut fler kakor tills du får sammanlagt 40 stycken.
  6. För över bakpapprena till två plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen 5-6 minuter. Låt dem sedan svalna.
  7. Gör fyllningen. Rör samman smör och florsocker. Tillsätt äggulorna, en i taget, under kraftig omrörning. Smaksätt krämen med citronskal och citronsaft.
  8. Lägg ihop kakorna två och två med fyllning mellan. Ställ kakorna kallt tills de ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.