Dessa späda lyxkakor fullkomligt smälter i munnen. Den friska smörkrämen har smaksatts med rivet citronskal och citronsaft som ger en fräsch smak.
Instruktioner
- Hacka samman smör och mjöl. Tillsätt grädden och blanda snabbt ihop till en deg. Dela degen i två delar. Forma dem till rullar.
- Rulla in degbitarna i plastfolie och låt dem vila en timma i kylen. Sätt ugnen på 250 grader.
- Lägg ut två bakpapper och strö ut hälften av sockret på bakpappret. Kavla ut degrullarna till rektanglar, ca ½ cm tjocka, på de bakpappersklädda plåtarna.
- Strö resten av sockret över degplattorna och kavla in det i degen. Tryck ut kakor med hjälp av en pepparkaksform.
- Dra bort resterande deg och knåda samman den. Kavla ut degen på nytt och tryck ut fler kakor tills du får sammanlagt 40 stycken.
- För över bakpapprena till två plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen 5-6 minuter. Låt dem sedan svalna.
- Gör fyllningen. Rör samman smör och florsocker. Tillsätt äggulorna, en i taget, under kraftig omrörning. Smaksätt krämen med citronskal och citronsaft.
- Lägg ihop kakorna två och två med fyllning mellan. Ställ kakorna kallt tills de ska serveras.
Publicerat den
23 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar