Den här underbara smörkolan går att smaksätta på massor av olika sätt. Då tillsätter man bara kryddorna på slutet av koktiden.
Se smaker/variationer nedan!
Instruktioner
- Läs HELA innan du börjar!
- 1. smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull
- 2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15 - 30 minuter. Rör om då och då.
- 3. Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Rör ned valfri smaksättning eller behåll kolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.
- Ett tips till 3:an:
Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt!
- 4. Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.
- Lycka till!
Publicerat den
13 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det vart jättebra! Den vart supergod, och alla som smakade älskade den!
Hoppas den vart ba för flera! :D
Tack så mycket för alla som läste den<3