Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörkola!

(3 kommentarer)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här underbara smörkolan går att smaksätta på massor av olika sätt. Då tillsätter man bara kryddorna på slutet av koktiden. Se smaker/variationer nedan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Läs HELA innan du börjar!
  2. 1. smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull
  3. 2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15 - 30 minuter. Rör om då och då.
  4. 3. Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Rör ned valfri smaksättning eller behåll kolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.
  5. Ett tips till 3:an: Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt!
  6. 4. Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • loved 27 november 2009

    Det vart jättebra! Den vart supergod, och alla som smakade älskade den!

  • Bullzohar 21 januari 2010

    Hoppas den vart ba för flera! :D

  • Bullzohar 21 januari 2010

    Tack så mycket för alla som läste den<3

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.