Olika recept på smörkolor hittar du här!!!
Instruktioner
- Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
- Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.
- Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig.
Kulprov:
Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt.
- Rör ned valfri smaksättning eller behåll kolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.
- Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.
Publicerat den
26 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super goda, min dotter älskade dom. En stark 5a Tack för receptet. =)
Det är supergott och enkelt :)