Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörkola

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Olika recept på smörkolor hittar du här!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
  2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.
  3. Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Kulprov: Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt.
  4. Rör ned valfri smaksättning eller behåll kolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.
  5. Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Mim0 21 december 2011

    Super goda, min dotter älskade dom. En stark 5a Tack för receptet. =)

  • gladmor 21 oktober 2012

    Det är supergott och enkelt :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.